ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΖΗ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑρχικήΝέα › Ανακοινώσεις › Τελετή απονομής υποτροφιών και βραβείων του ιδρύματος Γαζή - Τριανταφυλλοπούλου για το έτος 2013 - 2014

Τελετή απονομής υποτροφιών και βραβείων του ιδρύματος Γαζή - Τριανταφυλλοπούλου για το έτος 2013 - 2014

Δευτέρα 1/12/2014

Την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής υποτροφιών και βραβείων του ιδρύματος Γαζή - Τριανταφυλλοπούλου, στην αίθουσα «Ευγένιος ο Αιτωλός», στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου.

Συνολικά δεκαεννέα (19) παιδιά έλαβαν υποτροφίες και τιμητικές διακρίσεις. Ειδικότερα, απονεμήθηκαν δύο (2) υποτροφίες Μεταπτυχιακού επιπέδου, τέσσερις (4) υποτροφίες Προπτυχιακού επιπέδου, πέντε (5) βραβεία σε μαθητές (φοιτητές, πλέον) που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και, τέλος οκτώ (8) βραβεία στους αριστούχους αποφοίτους των Γυμνασίων του ν. Ευρυτανίας.

Την ανακοίνωση των εφετινών υποτροφιών και βραβείων έκανε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γαζή - Τριανταφυλλόπουλου κ. Γιάννης Καραχοντζίτης.

Τα ονόματα

Μεταπτυχιακό επίπεδο: Ελευθέριος Ντότσικας (μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σουηδίας με θέμα τη Διακυβέρνηση της Ε.Ε) και Μυρτώ Γαλάνη (μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου).

Προπτυχιακό επίπεδο: Κων/νος Κουτσοθανάσης (Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, ΑΠΘ), Ειρήνη Τσέτσου (Παιδαγωγικό Ιωαννίνων), Δήμητρα Σιαμιώτη (Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Θεσσαλίας), Γαζέτας Βαγγελή (Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Θεσσαλίας).

Αριστούχοι πρωτοετείς φοιτητές: Νταής Χριστόφορος - Αλέξανδρος (Ιατρική Αθηνών), Βασιλική Τάκη (Ιατρική Πατρών), Γεώργιος Πέτρου (Μηχανικών Η/Υ, ΕΜΠ), Στεφανία Μακρή (Φιλολογία Ιωαννίνων), και Κατερίνα Κρίντα (Φυσικοθεραπεία, ΤΕΙ Λαμίας).

Αριστούχοι απόφοιτοι Γυμνασίων: Νείλας Κων/νος (1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου), Τριανταφύλλου Δήμητρα (2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου), Μάργαρη Δήμητρα (Γυμνάσιο Φουρνά), Κουρκουβής Χρήστος (Γυμνάσιο Κερασοχωρίου), Μακρή Ελένη (Γυμνάσιο Δυτ. Φραγκίστας), Κων/να Σιαφάκα (Γυμνάσιο Παλαιοκατούνας), Γκιόλια Δέσποινα (Γυμνάσιο Γρανίτσας) και η Ματσιούλα Ελένη (Γυμνάσιο Ραπτοπούλου).

Τη βραδιά πλαισίωσε η ενδιαφέρουσα παρουσίαση-αφήγηση μαθητών/τριών της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου με θέμα «Η Ευρυτανία στα χρόνια της Τουρκοκρατίας».

Τα παιδιά αναφέρθηκαν στη ζωή των Ευρυτάνων κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, τα επαγγέλματα και την απασχόληση των κατοίκων, την οικονομική ακμή αλλά και τη δυσπραγία που γνώρισαν τα χωριά, την άνθηση των τεχνών και των γραμμάτων (π.χ Σχολή των Βραγγιανών) παρά τις αντιξοότητες της εποχής, το φαινόμενο της αποδημίας, και ακόμα, τη δράση κλεφτών και αρματολών, τον αγώνα για αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τον ρόλο της Εκκλησίας.

Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Γουργιώτη Ανδριανή, Δροσίνη Μαρία, Κονδύλη Ναταλία, Κοροκίδα Ευαγγελία, Μπίκα Παρασκευή, Χορμόβα Χριστίνα, Φαρμάκη Αρετή & Τάσιος Δημήτρης. Τα κείμενα και το οπτικοακουστικό υλικό επιμελήθηκαν η κα Ροδοθέα Καρφή (φιλόλογος) και η κα Μαρία Αρμάγου(μαθηματικός).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ 2019-2020

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019-2020 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, με την υπ’ αριθμ. 196/08-02-2020 απόφασή του, κατάρτισε τον πίνακα υποτρόφων φοιτητών (διδακτορικών, μεταπτυχιακών ...

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2020

Αναρτάται η υπ' αριθμ. πρωτ. 1952/187750/30-10-2019 Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, με την οποία εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του Ιδρύματος Γαζή - Τριανταφυλλοπούλου ...