ΑρχικήΤο ίδρυμα › Δράση ιδρύματος 1997 - σήμερα

Δράση ιδρύματος 1997 - σήμερα

Η δράση του Ιδρύματος ΓΑΖΗ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ εκδηλώνεται στην Ευρυτανία από το έτος 1997, δηλαδή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης του και την δημοσίευση του Οργανισμού του στο ΦΕΚ. Έκτοτε ανέπτυξε ουσιαστική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς της κοινωνικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ζωής της Ευρυτανίας, μεταξύ των οποίων παρατίθενται :

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Συνεχής και αδιάλειπτη είναι η εκπόνηση ετήσιων προγραμμάτων χορήγησης υποτροφιών και βραβείων σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.  Συγκεκριμένα μέχρι και τον Μάιο 2021 έχουν χορηγηθεί:

 • 159 υποτροφίες (98 σε προπτυχιακό επίπεδο, 43 σε μεταπτυχιακό και 12 διδακτορικά) συνολικού ύψους 534.000
 • Χορηγήθηκαν μέχρι σήμερα 325 βραβεία σε αποφοίτους των  Λυκείων της Ευρυτανίας για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και σε αποφοίτους Γυμνασίων συνολικού ύψους 237.000
 • Χορηγήθηκαν ακόμη 18 αριστεία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΑ

 • Δημοσίευση, σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, των Απάντων του Καθηγητή Κωνσταντίνου Τριανταφυλλόπουλου, συνολικού κόστους 69.787,75€. Η έκδοση αποτελεί πρωτοποριακό δεκάτομο έργο, την επιμέλεια του οποίου είχε ο Πάρεδρος του ΣτΕ κ. Παναγιώτης Τσούκας.
 • Έκδοση του βιβλίου – λευκώματος της Νίκης Μπακογεώργου «Μνήμης Θραύσματα – Κείμενα και φωτογραφίες 1918- 2018», Γυμνάσιο Καρπενησίου 100 χρόνια διαδρομής.  Ακολούθησε το 2021 συμπληρωματική έκδοση με τίτλο « Φωτογραφιών μνήμη – Λίγα ακόμη θραύσματα».
 • Έκδοση του βιβλίου του καθηγητή Ιωάννη Γιαννόπουλου με τίτλο « Η Ευρυτανία στη διαδρομή της ευρύτερης εθνολογικής σύνθεσης και διοικητικής οργάνωσης στην περιοχή» .
 • Η συμμετοχή στο κόστος εκδόσεως διαφόρων περιοδικών και βιβλίων ευρυτανικού ενδιαφέροντος, όπως των περιοδικών «ΠΡΙΣΜΑ» (εκδόσεως των μαθητών του 1ου Ενιαίου Λυκείου) και «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» (εκδόσεως της Οικολογικής Ομάδας Καρπενησίου), των βιβλίων «ΤΟ ΔΑΣΟΣ – ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ» (στο πλαίσιο περιβαλλοντικής εργασίας του Γυμνασίου Καρπενησίου), «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ», «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» και «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΚ ΦΟΥΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ».

ΔΩΡΕΕΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Α. 1997-2014

 • Η συγχρηματοδότηση της μετάβασης κλιμακίου ιατρών σε απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας για την παροχή ιατρικής φροντίδας σε παιδιά, μαθητές και μη.
 • Η παροχή βιβλίων σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Ευρυτανίας.
 • Η δωρεά εκπαιδευτικού μηχανήματος προβολής («προτζέκτορα») στο 1ο δημοτικό σχολείο Καρπενησίου.
 • Η χρηματοδότηση δύο εκπαιδευτικών εκδρομών μαθητών περιφερειακών λυκείων και Γυμνασίων της Ευρυτανίας.
 • Η παρουσίαση θεατρικής παράστασης από το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας και η μεταφορά μαθητών περιφερειακών σχολείων της Ευρυτανίας για την παρακολούθησή της.
 • Η ανάληψη της δαπάνης εκτύπωσης και αποστολής φυλλαδίων για την πρόληψη του παιδικού καρκίνου.
 • Η οικονομική ενίσχυση περιοδικών και εφημερίδων ευρυτανικών συλλόγων.

Β. 2014- 2021

 • Προμήθεια και δωρεά στο Νοσοκομείο Καρπενησίου ειδικού αναπνευστικού και λοιπού εξοπλισμού, αναγκαίου για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία COVID -19 στην Ευρυτανία.  Συγκεκριμένα έγινε δωρεά 2 συσκευών  High Flow oxyzen και δύο κασετών φωσφόρου τύπου Direct View CR για το ακτινολογικό τμήμα.
 • Ενίσχυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου με την αγορά δύο οργάνων και με την αγορά τίτλων μουσικού ρεπερτορίου και βιβλίων μελέτης και εκμάθησης οργάνου.  Επίσης δωρήθηκαν βιβλία σ’ όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής βιβλία ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του ιδρύματος.
 • Δωρεά εξοπλισμού στον πρωταθλητή Ελλάδος στο Αλπικό σκι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Ίδρυμα διοργανώνει κάθε χρόνο  εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων Υποτροφιών, Βραβείων και Διακρίσεων που συνοδεύονται από ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, σχολικές γιορτές, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.

Α. ΟΜΙΛΙΕΣ

1998. Ομιλία του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρου Κυρίτση με θέμα :
1999. Ομιλία του καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α κ. Ιωάννη Υφαντόπουλου με θέμα «Η πρόσβαση στο αυριανό πανεπιστήμιο.
2005. Ομιλία του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρου Κυρίτση με θέμα : «Το παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα.  Ευρωπαϊκές και Εθνικές Προοπτικές»
2010. Ομιλία του διδάκτορα του York University ( Μ. Βρετανία ) και τότε καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ κ. Χρυσόστομου Φλωράκη  με θέμα:  «Από τα Λύκεια της Ευρυτανίας στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του κόσμου.  Προοπτικές και προβληματισμοί.
2012. Ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου και Wαrwik με θέμα:  «Η ηθική ευθύνη στην Ελλάδα της χρεωκοπίας :  να κάνουμε την οργή δημιουργία»

Β. ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

1999.  Παρουσίαση του θεατρικού δρώμενου «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού από τους μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ΄ τάξεως του ΓΕΛ Καρπενησίου.
2003. Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης με το έργο της Μ. Τζαίης «Χάρβεϋ, εγώ και το κουνέλι»
2004. Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης με το έργο του Σπύρου Παπαδογιώργη «Την άλλη Κυριακή»

Γ. ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

2003. «Η Τουρκοκρατία και η Επανάσταση στην Ευρυτανία μέσα από το δημοτικό τραγούδι»
2005. «Ο Μάρκος Μπότσαρης και η μάχη στο Κεφαλόβρυσο»
2006. «Ένας Έλληνας, ο Μακρυγιάννης
2013. «Ζωγραφίζοντας μια Επανάσταση»
2014. «Η Ευρυτανία στην Τουρκοκρατία

Δ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

2019. Στις 2 Μαρτίου παρουσιάστηκε στην Παλαιά Βουλή το βιβλίο «Μνήμης Θραύσματα».


Τελευταίες ανακοινώσεις


ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, με την υπ’ αριθμ. 1/22-01-2023 πράξη  του, κατάρτισε τον πίνακα υποτρόφων φοιτητών (διδακτορικών, μεταπτυχιακών και προπτυχιακών σπουδών) ακαδημαϊκού ...

Τρίτη 24/1/2023

ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΖΗ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ προκηρύσσει τη χορήγηση τεσσάρων (4) υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές, δύο (2) για μεταπτυχιακές σπουδές και μιας (1) υποτροφίας για ...

Τρίτη 18/10/2022